Tuesday, 2 August 2016

Tak diduga, Rupanya Ini Fungsi Lubang Pada Kerusi Plastik

Tak diduga, Rupanya Ini Fungsi Lubang Pada Kerusi Plastik

Aug 02, 2016Oleh Razzlyn Rosli. 

Mungkin ada diantara kita yang tertanya - tanya dan berfikir kenapa ada lubang di atas permukaan kerusi ini. Sebenarnya lubang yang terdapat pada kerusi yang sering digunakan di gerai dan juga restoran ini mempunyai fungsi dan bukan semata - mata design nya sahaja.

Penjelasan tentang fungsi dari lubang tersebut ialah :1. Lubang tersebut memudahkan pengambilan kerusi ketika disusun, cuba bayangkan jika kerusi tersebut tidak mempunyai lubang mesti susah nak ambilkan?

2. Jika tanpa lubang, udara akan terkumpul diantara dua kerusi dan perkara ini akan membuat pengguna sukar untuk menyusun dan mengeluarkan  kerusi tersebut. Dengan adanya lubang di tengah, tekanan udara akan bergerak bebas dan kerusi mudah dikeluarkan kerana udara masuk dan keluar.

3. Ada juga yang mengatakan dengan adanya lubang tersebut, ianya memudahkan pengguna untuk buang angin dan ianya akan mengalir bebas. ( Point yang di nampak macam kelakar tapi yelah macam masuk akal juga kan?)4. Untuk memastikan tidak berlaku kecurian ketika gerai ditutup, dengan adanya lubang di tengah, ia memudahkan untuk menyimpan dan dikunci macam gambar kat atas tu. :)

No comments:

Post a Comment

How to get 1000 Youtube subscriber easily

Want to get more Youtube subscriber? Twitter follower? Click this.