Friday, 15 July 2016

Demam Pokemon Go - Pembaca Berita Cari Pokemon Ketika Bersiaran Langsung

Demam Pokemon Go - Pembaca Berita Cari Pokemon Ketika Bersiaran LangsungAplikasi permainan Pokemon Go yang menjadi viral mencetus pelbagai insiden sejak ia dilancarkan di kalangan pengguna.

Baru - baru ini, seorang penyampai segmen cuaca dari stesen TV, WTSP Florida, America Syarikat diganggu oleh rakan sekerja yang sibuk mencari pokemon ketika bersiaran langsung.

Bobby Deskin, pembaca bagi segmen berita cuaca terkejut apabila rakannya Allison Kropff yang juga merupakan pembaca berita berjalan dihadapan kamera ketika bersiaran langsung.

Insiden ini berlaku disebabkan Kropff teruja mengutip makhluk Pokemon sehingga berjalan melepasi studio tanpa dia sedari.

Walaupun terkejut dengan tindakan rakan sekerjanya itu, namun Deskins pantas menanangi situasi tersebut dengan cara yang profesional dan sekaligus memberi pesanan untuk orang ramai supaya berhati-hati dengan Pokemon.

No comments:

Post a Comment

Pengalaman Viva Master Material Sains UPM

Lama dah tak update blog.....dah berhabuk dan bersawang blog ni... Alkisah saja nak cerita pengalaman Viva Master Material Sains UPM.........