Monday, 20 June 2016

Tip merebut pahala di bulan ramadhan : beri makan orang yang berpuasa

Assalam.....dibulan ramadhan ini kita disunatkan bersedekah lagi banyak.....kerana sedekah itu akan menjadi bukti diakhirat kelak.....

Bulan ramadhan ini dituntut memberi sedekah juadah berbuka puasa kepada mereka yang berbuka walaupun dengan sebiji.kurma, ataupun segelas susu, atupun seteguk air.....ganjarannya kita akan dapat pahala orang yang kita jamu itu sepanjang hari tidak kurang sedikit pun......contohnya kalau orang tu solat, bersedekah,beriktiqaf kita akan dapat pahala ibadatnya.....justeru rebutlah pahala menjamu orang berbuka.....

No comments:

Post a Comment

Pengalaman Viva Master Material Sains UPM

Lama dah tak update blog.....dah berhabuk dan bersawang blog ni... Alkisah saja nak cerita pengalaman Viva Master Material Sains UPM.........