Thursday, 30 July 2015

Sotong campur Tongkeng masak Paprik Guna Rice Cooker



ResePi:
 Bagi orang bujang yang tetiba ada mood nak masak boleh try resepi Sotong campur Tongkeng masak Paprik Guna Rice Cooker...hahah...senang jer


  1. buka rice cooker, masukkan minyak, n biar minyak panas
  2. tumis bawang putih, bawang besar sampai garing
  3. tumiskan lada kering yang sudah di blend ada orang pangging pes lada ataupun lada boh sama jer
  4. then lepas dia pecah minyak ataupun lepas warna dia nampak "TUA" then korang bolehlah masukkan tongkeng
  5. gaul sampai sebati, then masukkan sotong
  6. then masukkan garam, gula, sekucup rasa...kalau ada pati kiub ayam masukkan satu kiub baru cdap....
  7. then nak pedas lagi masukkan serbuk lada putih n lada hitam...
  8. tambahkan sedikit air...jangan banyak sangat nanty rasanya lari....hihihi
  9. then biar sampai mendidih
  10.  lastly korang boleh lah hias dengan daun bawang or kucai bagi nampak cantik sikit
  11. ok dah siap boleh lah korang semua makan...    tak kisah lah makan sorang or dengan family...
  12. bagi orang bujang macam ak rice cooker jer ada tu yang guna rice cooker jer....
  13. gudluck selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment

RV5 pump

The Edwards RV8 Vacuum Pump is a very common rotary vane vacuum pump used in the scientific community. It is sold under a variety of names...